Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Breadcrumbs

• Home
  • >
  • Catharina1960
  • >
  • Met een rugzak vol gedachten , te voet naar Rome..

Beuningen 09:35 sitemap

Je bekijkt de reis...

Met een rugzak vol gedachten , te voet naar Rome..

<? echo $this->currentTravelTitle; ?>

Catharina1960

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Kitty via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 09-08-2017 Mijn laatste ... (1)
  • 01-07-2017 Naar huis ... (1)
  • 30-06-2017 Mijn laatste dag ... (1)
  • 29-06-2017 Nog even in Rome (0)
  • 28-06-2017 Op audiëntie bij ... (3)

Statistieken

Dit dagboek is 98881 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Zondag, rustdag..

Toon op kaart

18 juni 2017 | Door: Catharina1960

Aantal keer bekeken 310   Aantal reacties 3   Viterbo, Italië
a A

Zondag, rustdag..

Vanmorgen konden we wat langer blijven liggen. Het was buiten gisteren avond nog lang onrustig. Op zaterdagavond net als in Spanje, gaat iedereen naar de stad. Om 22.30 zie je nog ouders met wandelwagens. Het is een sociaal gebeuren en dat gaat door tot de kleine uurtjes. Loop je in de middag vanaf 13.00 door de stad, dan heerst er een stilte in de straten. Italië, rust dan massaal. Pas rond 16.00 hoor je de eerste geluiden weer en gaan de winkels open.

Wij gaan rond 10.00 op pad, naar het infocentrum. Na een stempel, krijgen we te horen, dat er op zondag geen bussen rijden.
Tineke vind het niet erg om alleen te gaan, dus na een kopje cappuccino, gaan we ieders onze eigen weg.

Ik besluit naar de Franciscus kerk te gaan, en daar is zo een mis. Ben daar blij mee. Ik versta wel niet veel, maar de Latijnse gezangen kan ik mee zingen, de mis kan ik volgen, en het samenzijn vind ik fijn.
Na de mis vraag ik de koster of hij een stempel heeft van de kerk. Hij neemt mij mee naar de priester, want dat is zijn taak vind hij. Ik moet plaats nemen achter een buro, en hij is erg geïnteresseerd in mijn tocht. We praten nog even, en na het verkrijgen van de stempel, geeft hij mij de zegen en wenst me een goede tocht verder en een behouden thuiskomst toe.

Inmiddels is Tineke weer terug. Ze is goed geslaagd voor een wandelrokje, de andere was veel te groot. Verder nog een klein handdoekje voor aan mijn rugzak, om af en toe mijn gezicht af te vegen, en een thermoswaterfles.

We gaan samen brood eten en wat drinken. Daarna even rondlopen en we zien andere pelgrims binnen komen.
We pakken nog een terrasje, en nemen allebei een verfrissende cocktail, vandaag kan het.

Eenmaal weer terug, hebben we het zo fijn, dat we eigenlijk niet meer weg willen. We gaan gauw wat boodschappen halen en eten lekkere verse courgette, tomaatjes met roerei, tomaatjes met mozzarella en zacht witbrood. Yoghurt na, helemaal goed. Het is ook zo fijn even zo'n plekje. Ik neem nog lekker een kom koffie.

Zo morgen weer de volgende etappe, goed uitgerust, schone was, en lekker koel water en fruit mee, komt vast goed!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (2)

• ons steegje in de avond
  • lekker samen eten

Ga naar het overzicht

Reacties (3)

19 juni 2017 09:51 | Door: liesbeth

hallo kanjers ik ben al moe als alles lees heel veel respect voor jullie bijna bij de paus wat fijn voor jullie.kitty ik had anne eenkaart gestuurd een maand geleden heb er weer een klaar liggen ben ik zijn adres kwijt wil je die door sturen groetjes

20 juni 2017 10:15 | Door: Zus Ria

Dag lieve zus en nicht, het aftellen is begonnen. Nog een dikke week en jullie zijn in Rome. Veel plezier nog. Dikke kus Ria

20 juni 2017 16:01 | Door: Kitty Dijkstra-Peters

Lieve tante Liesbeth, wat fijn dat u ook aan Anne denkt, zijn adres is:
A00I Dijkstra A
V0074305